AA's blog

Adrina Adie

Resepi Coklat Ferrero Rocher



Bahan-bahan:


  • 250gm butter
  • 80gm gula icing
  • 20gm qroquant/cornfleks hancur
  • 360gm tpg gandum
  • 100gm almond powder
  • 40gm tpg jagung
  • 1/2 sdt esen vanilla
  • almond nibs secukupnya (utk menyalut biskut)
  • 3bj putih telur (utk melekatkan almond nibs dgn biskut)
  • coklat masakan secukupnya.(utk menyalut biskut)


Cara-cara:


  • putar butter & gula sebati.masukkan qroquant.
  • masukkan esen vanilla.
  • masukkan tepung gandum, almond powder & tepung jagung. uli hingga sebati.
  • panaskan oven suhu 150c.
  • bulatkan adunan mengikut saiz yg dikehendaki.letakkan dlm dulang pembakar yg sudah disapu dengan marjerin.
  • bakar suhu 150c selama 20-25 minit.
  • golekkan biskut yg telah dibakar ke dalam telur putih.kemudian golekkan di atas almond nibs.
  • bakar balik biskut lebih kurang 5 minit.
  • cairkan coklat masakan & golekkan biskut dlm coklat & masukkan ke dlm paper cup.
  • biarkan sejuk & siap utk dihidang.

Selamat Mencuba !

Click disini untuk Resepi Lain
 
Copyright © 2006 AA's blog - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info